Патріарх Московський і всієї Русі Кирил в Хабаровську (Росія) 14 вересня зустрівся з постраждалими в результаті повені 2013 року та вручив одинадцяти сім'ям ключі від квартир, що були придбані на кошти, зібрані Церквою.

Як повідомляє РИА Новости, Патріарх Кирил закликав пам'ятати про необхідність допомоги один одному в біді.

"Вірю, що на вас чекає радісне, мирне і щасливе життя. Це благополуччя, яке зараз, безсумнівно, у вас буде, сформовано людьми, яких ви не знаєте... Головний висновок з усього цього: ми повинні піклуватися один про одного, повинні вміти розділяти біль один одного, а в скорботних і важких обставинах допомагати один одному", - сказав Патріарх.

Відео дня

Рік тому Хабаровськ зазнав сильної повені, багато людей були змушені покинути свої будинки.

Було зібрано близько ста мільйонів рублів, чверть суми направили в Хабаровську митрополію. Вибір припав, насамперед, на багатодітні та малозабезпечені сім'ї.

Патріарх нагадав біблійну історію про Йова, який брав з рук Божих як багатство, так і втрату всього - і в підсумку винагородженого за смирення.

"Ця біблійна розповідь вчить, що Бог іноді проводить нас через дуже суворі випробування... Через випробування проходить і країна. Хіба країна не проходила разом з вами через ці випробування - скільки людей плакало біля телевізорів... і люди від щирого серця допомагали", - зазначив Патріарх.