3 вересня під час відвідування Ізборська Патріарх Московський і всієї Русі Кирил розповів про зустріч з 10-річною Милою Філімоновою, яка відбулася в Псково-Печерському монастирі.

Як повідомляє прес-служба Патріарха, Міла виросла без батьків, вона звернулася в минулому році до Патріарха з проханням помолитися про те, щоб у неї з'явилася мама. Святіший зустрівся з нею і її новою сім'єю. Відповідаючи на питання журналістів про те, надихне цей приклад інші сім'ї брати на виховання сиріт, Предстоятель Руської Православної Церкви сказав:

«Мені важко судити, це залежить від людей, які знатимуть історію Міли - наскільки вони близько до серця сприймуть це. Але я глибоко переконаний в тому, що коли ми робимо добру справу, особливо коли ми значно себе обмежуємо щоб зробити добру справу, то щось дуже суттєве відбувається в нашій душі. Ми стаємо іншими.

Відео дня

Сьогодні я дивився на обличчя батьків - молоді люди Ольга та Ігор, світлі ангельські обличчя. Якщо показати обличчя таких людей - все ясно. А хіба інша людина змогла би взяти дівчинку з обмеженими можливостями і виховувати її? Для цього потрібно мати дуже добре, чуйне серце.

Я вірю в те, що ця доброта не зникла з нашого народу. Просто дуже багато суєти, і люди крутяться в цій повсякденній суєті і часто втрачають життєві орієнтири. Тому мені б хотілося, щоб не тільки приклад Міли, а щоб взагалі обставини нашого життя більше нас підштовхували до того, щоб ми робили добрі справи.

Коли з нашим народом відбувається біда, або з тими, хто нам близький, як це сталося на Україні, дай Бог нам зберегти внутрішню чуйність. Я молюся про це. Чуйність і жертовність перетворює внутрішнє життя людини. Тому наша Церква буде робити все для того, щоб зміцнювалися ці почуття у наших душах».