1

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил привітав ректорів, членів професорсько-викладацьких корпорацій, учнів духовних академій і семінарій, православних університетів та інститутів, духовних училищ, регентських і іконописних шкіл Руської Православної Церкви з початком навчального року, повідомляє прес-служба Патріарха.

«Майбутній рік ознаменований важливою пам'ятною датою - 1000-річчям звернення до Господа святого рівноапостольного великого князя Володимира, хрестителя Русі.

Його життя є прикладом глибинного переродження, яке здатна створити благодать Божа з кожною людиною, яка піддається її водійству. Жорстокий язичник став рівним апостолом, який навертав до Христа людей, і, не будучи носієм священного сану, став пастирем свого народу і присвятив себе служінню Істині що відкрилася йому.

Відео дня

Наслідуючи приклад князя Володимира, не лінуйтеся у вірі, щоб зростали в любові і зміцняйтеся в надії. Прагніть словом і ділом свідчити про Воскреслого Христа ближнім і дальнім, намагаючись, як вчить апостол Петро, робити міцним своє покликання та вибрання; бо роблячи, ви ніколи не преткнетесь (див. 2 Пет. 1:10)».

Предстоятель Руської Церкви закликав студентів «завжди пам'ятати про своє покликання і сприймати саму можливість навчання в духовній школі як благословення Боже, що дозволяє гідно підготуватися до нелегкого, але рятівного церковного служіння».

«Не втрачайте часу даремно, культивуйте ваші серця, розум, прислухайтеся до викладачів наук з терпінням і молитвою. Купуйте духовний досвід, наслідуючи доброму прикладу ваших наставників і створюючи міцний фундамент для подальших дій на славу Церкви Христової», - підсумував Патріарх Кирил.