1 вересня у Київській духовній академії і семінарії розпочався новий 2014-2015 навчальний рік.

За традицією перший день навчального року почався Божественною літургією, яка була звершена  в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Відео дня

Урочисте богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Його Блаженству співслужили: Керуючий справами Української Православної Церкви, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, голова Навчального комітету УПЦ єпископ Ірпінський Климент, а також члени професорсько-викладацької корпорації в священному сані.

За богослужінням в храмі співав академічний хор під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка), а також хор під управлінням  ієромонаха Леонтія (Тупкало).

Під час літургії молилися викладачі та студенти духовної школи.

Також цього дня відбулося освяченно нового спортивного майданчика, що споруджено та обладнано на території внутрішнього двору біля гуртожитків.

Освячення здійснив Блаженніший Митрополит Онуфрій у присутності гостей, учнів і викладачів семінарії та академії на чолі з владикою ректором.

Цього ж дня в Хресто-Воздвиженському храмі Києво-Печерської лаври було звершено молебний спів перед чесними мощами преподобного Нестора Літописця.

Після молебня богомольці вклонилися мощам небесного покровителя Академії ― преподобного Нестора Літописця.

За матеріалами сайту КДАіС і офіційного сайту УПЦ