У місті Шостка Сумської області відбулося освячення Свято-Георгіївського храму, який розташований неподалік від нового корпусу Шосткинського інституту СУМДУ.

Як повідомили УНІАН у Сумській єпархії УПЦ, освячення відбулося 28 серпня - у день великого християнського свята Успіння Пресвятої Богородиці.

Першу Божественну літургію звершив єпископ Конотопський і Глухівський Роман у співслужінні духовенства Шосткинського благочиння. Він подякував усім, хто допомагав і допомагає у будівництві та облаштуванні храму, й закликав віруючих посилено молитися за Україну.

Відео дня

Владика Роман розповів також, що напередодні на зборах священиків Середино-Будського та Ямпільського благочиння було вирішено проводити спільну щоденну молитву о 21.00. Єпископ звернувся до шосткинців з проханням підтримати це починання.

Листівки з текстом молитви віруючі зможуть отримати в храмах, але, за словами владики, немає нічого страшного в тому, якщо людина в зазначений час буде читати будь-яку молитву, головне це робити щиро, від усього серця.

«Ми всі разом, єдиним силами, єдиним серцем будемо просити Бога про помилування і про заступництво Цариці Небесної. Покаємося і Господь допоможе нам, затихне буря цієї страшної війни», - сказав він.