У Донецькій області понад півсотні біженців знайшли притулок у Никільській чернечій обителі.

Свято-Василівський чоловічий та Свято-Миколаївський жіночий монастирі, розташовані в селі Нікольське Волноваського району, стали притулком для змушених тікати від війни жителів Донецької області, повідомляє Донбас Православний.

Відео дня

Нині в обителі проживають 60 біженців. Але з кожним днем їх кількість стає дедалі більше. Майже половина з них - діти. Найменшому - півтора місяця.

Насельники обителі надають посильну допомогу всім прибулим сюди людям. На сьогодні вони проживають у готелі для паломників у сестринському корпусі, в богадільні. Перебуваючи в монастирі, люди поступово приходять у себе, забувають пережиті жахи війни і набувають надію. Кажуть, у цьому їм дуже допомагає щоденне спілкування з монахами, участь в богослужіннях, взаємна підтримка один одного.

Сьогодні обитель має потребу в теплих речах і ковдрах, памперсах для дітей, мильному приладді, пральному порошку, у продовольчих товарах (цукрі, олії, крупах, борошні тощо).

Докладніше про те, як допомогти вимушеним переселенцям можна дізнатися на сайті Донецької єпархії.

http://donetsk.church.ua/2014/08/24/bolee-polusotni-bezhencev-nashli-vremennoe-ubezhishhe-v-nikolskojj-monasheskojj-obiteli/