1

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил направив Президентові України П.Порошенку привітання з Днем незалежності.

Президентові України П.О. Порошенку

Шановний Петре Олексійовичу!

Відео дня

Прийміть привітання з Днем незалежності України.

Дорога моєму серцю Україна — спадкоємиця і хранителька заповітів святого рівноапостольного і великого князя Володимира, хрестителя Русі. Багато в чому саме тому її народ покликаний являти світові приклад благочестивого життя по правді Божій. Показово, що серед країн з більшістю православного населення Україна посідає одне з лідируючих місць за кількістю православних храмів. Зовсім недавно під час свого відвідання України я повсюдно бачив у людях найкращі риси, притаманні православним християнам.

На превеликий жаль, сьогодні народ України переживає, мабуть, один із найважчих періодів своєї історії. Загальне число вбитих і поранених в ході кровопролиття складає багато тисяч осіб. Особливо важко дивитися на дітей, жінок, старих, що невинно страждають і стали заручниками людських амбіцій і жертвами протистояння.

Знову і знову закликаю Вас заради блага всіх жителів України зробити все можливе для якнайшвидшого припинення кровопролиття. Переконаний: країні сьогодні життєво необхідні мир і громадянська злагода, об'єднання навколо християнських цінностей і загальнонаціональний діалог, через який люди різних поглядів і переконань, навіть розділені нині протистоянням, могли б реально брати участь у визначенні долі своєї Вітчизни.

Вірю і сподіваюся, що Україна незабаром стане процвітаючою країною, населення якої не страждатиме від наслідків гріховної людської волі.

Ревно молюся про те, щоб Всемогутній Господь послав народу України мир, злагоду й добробут.

З повагою

+КИРИЛ, ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСІ