1

Собор єпископів Української Православної Церкви закликав світову спільноту сприяти встановленню миру в Україні.

Про це йдеться в Посланні Собору Єпископів УПЦ до духовенства, чернецтва і всіх вірних Української Православної Церкви.

"Від імені Української Православної Церкви ми звертаємося до керівників держав, до усієї світової спільноти, до усіх людей доброї волі із закликом докласти максимум зусиль для припинення кровопролиття на Українській землі. Ми просимо усіх, від кого це залежить, сприяти встановленню миру в Україні. Спільними зусиллями ми маємо зберегти нашу Єдину Соборну Україну", - йдеться в Посланні.

Відео дня

Собор Єпископів нагадав, що в Донецькій і Луганській областях тривають бойові дії, ллється кров військовослужбовців та мирного населення, гинуть і піддаються насильству священики.

"Закликаємо всіх до посиленої молитви за примирення, за встановлення миру і спокою в Україні", - наголосили члени Собору.

Також Собор нагадав, що Українська Православна Церква надає благодійну допомогу всім, хто постраждав внаслідок бойових дій.

"Ми висловлюємо щиру подяку духовенству і вірним, які прикладають багато зусиль для забезпечення потреб вимушених переселенців, надають допомогу медикаментами пораненим військовослужбовцям, матеріально підтримують членів родин загиблих. Особливо потребують нашої допомоги вимушені переселенці, які залишили свої оселі та виїхали з зони збройного протистояння", - наголошується в документі.

Собор єпископів УПЦ закликав усіх вірних Церкви до внутрішньої єдності:

"Закликаємо всіх вірних Української Православної Церкви бути єдиними у Христі і не допускати, щоб дух ворожнечі і розбрату потрапляв в наші серця. Будемо зміцнювати нашу єдність на чолі з новообраним Предстоятелем, будемо зростати в справжній християнській любові, будемо нести світло Христове нашим співвітчизникам".