Свято-Николаевский храм открыли на территории Киевского СИЗО, 13 августа, фото УНИАН.

13 серпня на території Київського слідчого ізолятора відбулося урочисте освячення новозбудованого Свято-Миколаївського храму, спорудженого для задоволення духовних потреб засуджених та ув’язнених. 

Про це повідомили УНІАН у прес-службі управління Державної пенітенціарної служби України в Києві та Київській області.

Святковий молебень, богослужіння та обряд освячення храму здійснив голова синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної служби протоієрей Віктор Яценко. 

Відео дня

Після проведення відповідного обряду він розповів присутнім про історію побудови цього храму, благословення блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира на цю справу та меценатів, які надали допомогу у будівництві та оздобленні Свято-Миколаївського храму на території Київського СІЗО, зазначається в повідомленні. 

У свою чергу голова ДПтС Володимир Палагнюк у вітальній промові з нагоди відкриття храму зазначив, що це дійсно важлива справа, а також побажав, щоб у слідчому ізоляторі усе відбувалося з Божого благословення. 

Тим часом «самі засуджені та ув’язнені Київського СІЗО з особливим трепетом долучилися до урочистого заходу, процесу освячення храму та за бажанням кожен поставив свічечку з вірою та молитвою до Бога», додали у прес-службі.