Владимир Легойда

Голова Синодального інформаційного відділу Руської Православної Церкви Володимир Легойда назвав прикладом церковної єдності обрання митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія митрополитом Київським і всієї України. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

Володимир Легойда висловив надію на те, що "новий Предстоятель поведе Українську Церкву по шляху служіння миру на українській землі".

"Патріарх Кирил направив митрополиту Онуфрію свої вітання у зв'язку з обранням його Предстоятелем Української Православної Церкви. Ми віримо, що обрання митрополита Онуфрія послужить встановленню довгоочікуваного громадянського миру, матиме цілющий вплив на українське суспільство. По-перше, тому що мова не про механічне голосування, а про ізвоління Духа Святого, а, по-друге, тому що вибір був зроблений абсолютно вільно, без тиску з будь-якого боку", - заявив представник Церкви.

Відео дня

Легойда нагадав, що Українська Православна Церква є найбільшою християнською конфесією на території України, що об'єднує мільйони православних віруючих як на сході, так і на заході країни.

"Українська Православна Церква разом з українським народом проходить через всі випробування останніх місяців, закликаючи до миру і злагоди всіх,  напоумляючи тих, хто вважає можливим йти на своїх братів зі зброєю в руках", - підкреслив голова СІНФО.

"Досі єдиною силою, що не займала чию-небудь сторону в громадянському протистоянні в Україні, залишалася саме Українська Православна Церква. Думаю, митрополит Онуфрій продовжить мудру політику свого попередника, блаженнопочившого митрополита Володимира. Адже тільки так можна згуртувати український народ і перейти від протистояння до мирй», - сказав Легойда.

За Статутом Руської Православної Церкви Предстоятель Української Православної Церкви обирається українським єпископатом і благословляється Святішим Патріархом Московським і всієї Русі.