У Трапезній палаті храму Антонія та Феодосія Печерських розпочав роботу Собор єпископів Української Православної Церкви.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, перед початком Собору місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій у співслужінні ієрархів УПЦ – учасників Собору єпископів, відслужив молебень в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Після молебню ієрархи Церкви хресною ходою у богослужбових мантіях перейшли до Трапезної палати храму, де розпочав роботу Собор.

Відео дня

«Засідання розпочалося молитвою прикликання Святого Духу та заупокійною літією за спочилим Предстоятелем Української православної церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром», - говориться в повідомленні.

Також повідомляється, що на Соборі єпископів присутні 82 ієрархи УПЦ, з яких 52 правлячі, 22 вікарні, та 8 (з 9) заштатних.

Після доповіді Місцеблюстителя, Собор єпископів має обрати робочі органи Собору, затвердити регламент та процедуру обрання Предстоятеля УПЦ.

Після вирішення організаційних питань відбудеться обрання нового Предстоятеля Української Православної Церкви.