1

В усіх парафіях Вінницької єпархії триває збір коштів на потреби армії та допомогу мирному населенню Луганської та Донецької областей. Тільки протягом липня православними вірянами зібрано по 50 тисяч гривень як для українських військових, так і для людей, що постраждали від бойових дій.

Про це було повідомлено на черговому засіданні єпархіальної ради, що відбулася 30 липня у Вінниці.

Перед початком засідання митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив заупокійну літію за загиблими у зоні АТО військовослужбовцями Могилів-Подільського прикордонного загону.

Відео дня

В зв’язку з їх загибеллю 29 та 30 липня були оголошені днями жалоби у Вінницькій області.

У ці дні, з благословення митрополита Симеона, в усіх храмах єпархії, де звершувалося богослужіння, були відправлені панахиди за загиблими воїнами української армії та усіма невинно убієнними на Сході України.

Благодійний збір на потреби українського війська і на гуманітарну допомогу мирним жителям, вимушеним переселенцям і постраждалим у зоні бойових дій на Сході України у Вінницькій єпархії продовжено.

Кошти, зібрані протягом липня, найближчим часом будуть передані за призначенням ― у спеціальні фонди або на закупівлю необхідних засобів захисту, медикаментів, продуктів тощо.

За матеріалами прес-служби Вінницької єпархії УПЦ