Урочистості, присвячені Почаївській іконі Божої Матері, розпочалися 4 серпня з Хресного ходу, під час якого чудотворна Почаївська ікона Пресвятої Богородиці була перенесена з Успенського собору лаври в новий Преображенський собор.

Відео дня

В  соборі Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій очолив малу вечірню з читанням  акафісту Почаївській іконі, а після – відправив святкову Всеношну.

5 серпня, у день свята, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри  очолив Божественну літургію в Спасо-Преображенському соборі лаври.

Після читання Євангелія митрополит Онуфрій звернувся до богомольців зі словом повчання. За богослужінням підносилися молитви про відновлення миру в Україні.

Після відправи розпочався соборний молебень перед чудотворною Почаївською іконою, яка Хресним ходом була перенесена в Успенський собор на місце свого постійного перебування. В Успенському соборі молитвою до Пресвятої Богородиці було завершено Хресну ходу.

Наостанок митрополит Онуфрій привітав зі святом усіх паломників, які прибули на урочистості, присвячені Почаївській іконі Божої Матері, і побажав, щоб християни завжди зверталися у своїх молитвах до Богородиці і Вона ніколи не залишить без заступництва.

church.ua