1

Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату закликає українську владу попередити перехід конфлікту на сході України у міжконфесійне протистояння, а також розслідувати випадки нападу на священнослужителів, викладені у зверненні місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія до Президента України П.Порошенко та інші факти утиску віруючих і священнослужителів.

Про це йдеться в офіційній заяві СІНФО.

"Загибель багатьох невинних людей лежить на совісті тих, хто відкидає діалог і примирення. Але шлях миру, шлях життя залишається відкритим, і обрати його, щоб уникнути нових жертв, Церква знову закликає всіх, хто здатен почути Господні слова: «Життя і смерть запропонував я тобі, благословення і прокляття. Обери життя, щоб жив ти та насіння твоє» (Втор. 30, 19)", - йдеться в заяві.

Відео дня

При цьому в СІНФО підкреслюють, що до миру постійно закликає Українська Православна Церква.

"Не розділяючи своїх чад за їх політичними та іншими переконаннями, вона несе Слово Боже, виявляє свою любов і турботу всім віруючим, по який би бік протистояння вони не опинилися, прагне до примирення розділеного народу. Православні священнослужителі сьогодні подвижницьки продовжують служіння душпастирства та миротворчості в умовах постійної загрози для свого життя, а також життя і добробуту своїх сімей", - йдеться в заяві.

У Руській Православній Церкві нагадують, що в листі місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія до Президента України П.Порошенко описані напади на священнослужителів і закликають до розслідування зазначених інцидентів "як владними структурами України, так і компетентними міжнародними правозахисними організаціями".

"Закликаємо державні органи влади України поставити перепону на шляху тих, хто бажав би переростання громадянського конфлікту в міжконфесійне протистояння, бо подібний розвиток подій значною мірою віддалить довгоочікуваний мир на українській землі... Закликаємо всіх, від кого залежить прийняття рішень в Україні, до підтримки Української Православної Церкви в її об'єднавчому, миротворчому служінні на благо всього народу", - йдеться в документі.