2 серпня в рамках відзначення свята Почаївської ікони Богородиці відбувся хресний хід з урочища Вірля до Свято-Успенської Почаївської лаври.

Як повідомляє сайт Почаївської лаври, розпочалося вшанування чудотворного образу ранньою Божественною літургією у Троїцькому соборі.

Відео дня

Після служби прочан було доставлено автобусами до урочища Вірля.

Хресний хід пройшов саме тим історичним шляхом, що і в 1597 році. Тоді монахи Почаївського монастиря переносили чудотворну ікону від помістя Анни Гойської до святої обителі. На місті замку поміщиці у 1997 році, в пам`ять ювілею 400-ліття перенесення чудотворної ікони на гору Почаївську, було встановлено пам’ятний хрест.

Перед цим хрестом на початку Хресного ходу розпочався молебень перед Почаївською чудотворною іконою Божої Матері. Після чого учасники ходу вирушили до лаври.

Традиційно у ході взяли участь намісник Свято-Успенської Почаївської лаври митрополит Почаївський Володимир, братія обителі, численні паломники.

Ченці несли чудотворний образ, який знаходиться в Успенському соборі Почаївської лаври і зазвичай не залишає стін обителі.

По закінченні хресного ходу в Успенському соборі був відслужений подячний молебень.