Прес-служба Празької єпархії Православної Церкви Чеських земель і Словаччини розповсюдила повідомлення про те, що з благословення архієпископа Празького Іоакима з 3 по 10 серпня 2014 року щодня в одному із храмів Праги під час Божественної літургії підноситимуться молитви про мир в Україні.

«Православні віруючі в Чеських землях з болем у серці стежать за нинішніми драматичними подіями в Україні. У всіх храмах нашої Церкви, протягом багатьох тижнів, під час богослужінь ми молимося за український народ, — повідомляється в заяві прес-служби. — За останні десятиліття в Чеській республіці знайшли свій новий будинок, на час або назавжди, безліч громадян України, і багато з них стали активними членами нашої Православної Церкви».

Відео дня

«Ми співпереживаємо нашим братам і сестрам по вірі і висловлюємо глибоку стурбованість у зв’язку з втратою багатьох людських життів та іншими трагічними наслідками, які спричинив нинішній конфлікт. Україна є країною з тисячолітньою християнською православною культурою, тому ми не перестаємо вірити, що, незважаючи на сьогоднішні бої і розбрат, переможе усвідомлення і розуміння Христової заповіді любові до ближніх, якої б національності вони не були, яких би політичних поглядів вони не дотримувалися. Християнські цінності, властиві православній культурі українського народу, повинні здобути перемогу над відмінностями, якими б принциповими і серйозними вони не представлялися», — наголошується в повідомленні.

Служба комунікації ВЗЦЗ