У всіх храмах Білоруської Православної Церкви 1 серпня будуть піднесені молитви про упокоєння жертв Першої світової війни. Про це повідомляє портал "Собор".

День пам'яті воїнів, загиблих у Першій світовій війні, відзначається з 2013 року. В цей день у всіх храмах БПЦ з благословення Митрополита Мінського і Слуцького Павла, Патріаршого Екзарха всієї Білорусі, а також в Росії і в Україні будуть відслужені панахиди за загиблими воїнами та мирним жителям.

Прошения на ектении:

Відео дня

Еще молимся о упокоении усопших рабов Божиих православных христиан, вождей и воинов на поле брани за Веру, Царя и Отечество в Первой мировой войне живот свой положивших, яко да дарует им Царь Славы в день праведного Своего воздаяния жизнь вечную и вселит их во обителех Небесных, нас же всех в вере и единомыслии да утвердит.

Возглас:

Яко Ты еси воскресение, живот и покой усопших раб Твоих православных христиан, вождей и воинов на поле брани за Веру, Царя и Отечество в Первой мировой войне живот свой положивших, Христе Боже наш, и Тебе славу возсылаем...