У день вшанування Піщанської ікони Божої Матері, 21 липня, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій очолив Божественну літургію в  Свято-Вознесенському кафедральному соборі Ізюма, Харківської області.

Відео дня

Довідка "УНІАН-Релігії"

У 2014 році відзначався 260-річний ювілей з дня обретіння Піщанської ікони Божої Матері святителем Іоасафом Білгородським. Ікона, написана невідомим автором, знаходиться в Свято-Вознесенському храмі міста Ізюм. Від неї здійснюється багато зцілень та чудес. Перед цим образом молилися імператор Олександр зі своєю дружиною Марією Олександрівною на шляху з Святогір'я в Петербург. Неподалік від Свято-Вознесенського храму біля джерела, вода якого має силу очищувати та позбавляти від немочі, була побудована каплиця-купальня.

На Божественній літургії митрополиту Чернівецькому і Буковинському Онуфрію співслужили: керуючий справами  УПЦ  митрополит Бориспільський і Броварський Антоній,  митрополити -  Харківський і Богодухівський Онуфрій,  Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископи – Луганський і Алчевський Митрофан, Запорізький і Мелітопольський Лука, Святогірський Арсеній, Ізюмський і Куп’янський Єлисей, Городницький Олександр, схієпископ Аліпій (Погребняк), єпископи -  Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Бердянський і Приморський Єфрем, а також духовенство Ізюмської та Київської єпархій.

Помолитися біля образу Піщанської ікони Божої Матері, приїхали паломники з багатьох регіонів нашої країни.

Після прочитання Євангелія місцеблюститель виголосив проповідь про чудотворне заступництво Божої Матері.

Наприкінці відправи  було звершено молебень Пресвятій Богородиці.

По завершенні богослужіння з вітальним словом до владики Єлисея, священнослужителів, парафіян і прочан звернувся митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

Архіпастирі відвідали храм на честь Піщанської ікони Божої Матері, що нині споруджується, та джерело Божої Матері “Кіріченкова криниця”.

Напередодні свята, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій очолив святкову Всеношну у Свято-Вознесенському кафедральному соборі.

Підготовлено з використанням матеріалів і фото сайту church.ua