1

20 липня, з благословення архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки на території Покровського собору Запоріжжя був укомплектований і завантажений гуманітарний вантаж вагою 28 тонн.

21 липня два рефрижератора виїхали до місця призначення - м. Слов'янськ та Свято-Успенську Святогірську лавру.

Всю організаційну роботу по закупівлі, завантаженню і відправці  гуманітарної допомоги виконав соціальний відділ Запорізької єпархії на чолі з Іриною Марущак.

Відео дня

Жителі Слов'янська і біженці, які перебувають у Святогірській лаврі отримають: крупи, макаронні вироби, овочі, м'ясні консерви, рибні консерви, печиво, цукерки, борошно, цукор, соняшникову олію (1 тонна), воду мінеральну (2 тонни).

Також в машинах 500 кг речей (одяг), зібрані священиками та прихожанами храмів Запорізької єпархії.

Вся гуманітарна допомога куплена на кошти прихожан Запорізької єпархії в рамках загальноєпархіального збору коштів і всього необхідного для жителів Луганської і Донецької областей, ініційованого архієпископом Запорізьким і Мелітопольським Лукою 12 червня.

«Сьогодні, 21 липня, вантаж у Свято-Успенській Святогірській лаврі, а також у Слов'янську зустріне особисто владика Лука. Його супроводжують журналісти запорізького ТБ. Збір коштів і всього необхідного для мешканців Луганської та Донецької областей триває», - прокоментувала керівник соціального відділу Запорізької єпархії УПЦ Ірина Марущак.

Також, за офіційними даними в Запоріжжі на сьогодні перебувають понад 4 тис. біженців із зони АТО.

Гуманітарна допомога збирається по храмах і передається як в Червоний Хрест, так і безпосередньо в центри біженців і адресно.

Також, за ініціативи Запорізької єпархії та за підтримки міського голови Запоріжжя А. Сіна, з 10 липня в 36 магазинах і торгових центрах р. Запоріжжі було встановлено 45 контейнерів по збору пожертвувань для нужденних - допомогти біженцям в Запоріжжі можна в супермаркеті.

"Православіє в Україні"