Група священнослужителів та мирян Київської єпархії Української Православної Церкви 20 липня доставила 7 тонн гуманітарної допомоги жителям Слов’янська та Миколаївки. Як повідомили УНІАН у Київській єпархії УПЦ, допомомогу було зібрано на столичних парафіях.

Збір допомоги її транспортування було організоване соціальний Відділом Київської єпархії та Відділом зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Відео дня

Колона з гуманітарним вантажем складалася з 3 автобусів. Групу очолив клірик Київської єпархії протоієрей Захарій Керстюк, який має досвід служіння в гарячих точках, зокрема у Лівії та Сирії.

"В суботу 19 липня о 4 годині ранку колона з гуманітарною допомогою вирушили від Києво-Печерської лаври. Проїжджаючи блок-пости української армії, священнослужителі мали спілкування з українськими військовими, яким дарували молитвослови, а також передавали частину допомоги, за що солдати дякували та зустрічали групу привітно", - розповіли у Київській єпархії УПЦ.

В неділю 20 липня, після літургії у храмі святого Олександра Невського у місті Слов’янську, київські священики роздавали допомогу мешканцям міста. Допомогу змогли отримати близько 1 500 людей. 

"Привезеного вантажу не вистачило всім потребуючим, тому необхідність в допомозі мешканцям Словянська є дуже великою. Планується, що ВЗЦЗ УПЦ спільно з соціальним Відділом Київської єпархії, по мірі збору гуманітарної допомоги по парафіях Києва, організовуватиме відправку вантажів на Схід з адресною доставкою продуктів та речей першої необхідності", - зазначив протоієрей Захарія Керстюк.

Київська єпархія УПЦ просить всіх, хто бажає допомогти або долучитись до організації доставки вантажів на Схід звертатися у Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Фото з особистого архіву от. Захарія Керстюк.