111

У всіх храмах і монастирях Руської Православної Церкви з благословення відбувається сугуба молитва про мир в Україні.

Про це повідомляє Служба комунікації ВЗЦЗ.

«Ми повинні молитися старанно про те, щоб міжусобна боротьба припинилася, тому що кожен день на українській землі ллється кров, гинуть люди», - сказав 20 липня в архіпастирському слові голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

Відео дня

Митрополит Іларіон зазначив:

«На цьому тижні ми всі чули жахливу новину про катастрофу літака з майже трьомастами пасажирами і членами екіпажу на борту. Залишки цього літака зараз знаходяться на території, яка не контролюється київською владою. Різні сили сперечаються про те, хто повинен займатися розслідуванням, хто повинен відвезти тіла...

В результаті вже кілька днів під пекучим сонцем лежать людські останки і уламки повітряного судна, і поки ворогуючі сторони сперечаються між собою, в різних країнах родичі загиблих, перебуваючи в жаху і шоці, продовжують чекати, коли тіла загиблих рідних і близьких будуть доставлені на батьківщину і поховані.

...Тільки Божественна благодать може наставити політичних лідерів на шлях примирення.

Саме тому Церква сьогодні так гаряче молиться про Україну, про всіх людей, які там живуть, щоб Сам Господь втрутився туди, де людських сил не вистачає, щоб Бог дарував Україні і всім людям мир, спокій, мирне життя, здоров'я, спасіння».

Правмир