Патріарх Кирил заявив, що молиться про те, щоб в Україні ніхто не піддавався дискримінації ні за релігійною ознакою, ні за політичними або філософським переконанням.

Таку заяву він зробив на зустрічі президента Росії Володимира Путіна з главами делегацій Помісних православних церков, які брали участь у заходах на честь 700-річчя Сергія Радонезького в п'ятницю в Троїце-Сергієвій лаврі.

"На кожній недільній і святкової літургії ми звершуємо особливу молитву про мир на Україні. Ми називаємо це (те, що відбувається в Україні - ред.) міжусобною лайкою, тобто це та сама міжусобиця, яка мала місце і в глибоку давнину, але сьогодні вона дуже ускладнена цілою низкою зовнішніх обставин. Молимося, щоб Господь примирив народ України, щоб запанували мир і справедливість, щоб кожна людина відчувала себе вдома, на батьківщині, щоб він не піддавався ніякій дискримінації ані за релігійною, ані за конфесійною ознаками, ані в зв'язку з його політичним або філософським вибором", - сказав патріарх.

Відео дня

За його словами, "сучасна держава зобов'язана надавати можливість кожній людині проявляти себе у відповідності з її совістю". "В цьому і полягає свобода совісті. Дай Бог, щоб все це мало місце на Україні", - побажав предстоятель РПЦ.

РИА Новости