Киевляне принесли цветы и свечи к посольству Нидерландов. 17 июля. Фото УНИАН.

Пом'янути людей, загиблих в авіакатастрофі 17 липня, можна в домашній молитві. Про це повідомив в коментарі "УНІАН-Релігії" старший помічник ректора Київської Духовної Академії з науково-методичної роботи архімандрит Сильвестр (Стойчев).

Священик пояснив, що поза Богослужінням можна молитися про будь-яку людину.

"У цій трагедії ми всі розуміємо жах і несправедливість того, що сталося. Як люди, ми маємо проявити співчуття, як християни ми зобов'язані проявити віру і співчуття. Ймовірно, багато віруючіх хочуть помолитися про всіх загиблих у цій жахливій катастрофі. Згідно з каноном Церкви за Божественною літургією поминають тільки одновірців, але, звичайно, це не забороняє нам молитися вдома і за тих, хто такими не є", - зазначив отець Сильвестр.

Відео дня
 Фото Владимира Гонтара, УНИАН.Посольство Нідерландів в Києві. 17 липня. Фото Володимира Гонтара, УНІАН.

Він підкреслив, що трагедія, яка сталася, не може залишити байдужим жодну людину.

"У таких випадках тисячі «чому?» розривають нашу свідомість у пошуках відповіді, як таке могло трапитися. Як правило, знайти відповіді на такі питання практично неможливо. Ми, керуючись християнською любов'ю, поза Богослужінням можемо молитися про всіх загиблих людей", - сказав архімандрит Сильвестр.

Як повідомляв УНІАН, вчора Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

Посольство Нидерландов в Киеве. 17 июля. Фото Владимира Гонтара, УНИАН.

«Це жахлива подія. Жертвами стали невинні люди, жінки та діти з різних країн. Українська Православна Церква засуджує ті сили, які є винуватцями цього злочину і нагадує про те, що суду Божого ніхто не уникне. Вся повнота нашої Церкви молитовно співчуває сім'ям загиблих...», - йдеться у зверненні.

Митрополит Онуфрій також зазначив: «Українська Православна Церква закликає усіх, хто незаконно взяв в руки зброю, припинити військове протистояння і зробити реальні кроки до мирного врегулювання конфлікту».

*** 17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий літак Boeing-777, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. На борту літака перебували 298 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу.