У ісламській і іудейської громадах Росії підносять молитви про жертви аварії в столичному метрополітені, і про потерпілих.

Як повідомлють РІА Новини Президент Федерації єврейських громад Росії Олександр Борода висловив співчуття постраждалим і близьким загиблих в результаті аварії в московському метро.

"На превеликий жаль, число загиблих і тих, хто отримали важкі травми зростає з кожною годиною. Ми будемо молитися про швидке одужання потерпілих і про те, щоб Всевишній дарував розраду сім'ям і близьким тих, хто покинув нас. Трагедія - це біль для всієї країни і для кожного особисто. У цей день ми сумуємо разом з тими, для кого аварія обернулася втратою близької людини", - наводяться слова Бороди на офіційному сайті ФЕОР, повідомляють РІА Новини.

Відео дня

Він також висловив сподівання, що молитви допоможуть і ця катастрофа стане останньою. "Ми будемо молитися про те, щоб всі госпіталізовані громадяни повернулися до своїх родин як можна швидше", - додав Борода.

Також у мусульманській громаді підносять молитви про тих, хто загинув під час аварії в московському метрополітені, і про потерпілих.

Свої співчуття на адресу потерпілих направив голова Ради муфтіїв Росії, Духовного Управління мусульман Європейської частини Росії муфтій Равіль Гайнутдін, який від імені мусульманської умми, від імені Ради муфтіїв Росії висловив щирі співчуття рідним і близьким загиблих в результаті цієї страшної катастрофи, повідомляє прес-служба РМР.

"Ми поділяємо біль, приносимо свої співчуття сім'ям загиблих. У мечетях країни пройдуть молитви про загиблих, мусульмани звернуться з благанням до Всевишнього, прийняти душі безвинно загиблих і наділити мужністю їх рідних і близьких. Та надішле Всевишній милість і удостоїть їх заслуженого місця у Світі Вічному. І нехай Всевишній Господь дарує близьким постраждалих терпіння і зміцнить їх у світі цьому і наступному", - свідчить заява голови РМР.

Свої співчуття сім'ям і близьким загиблих і постраждалих висловили президент Федерації єврейських громад РФ Олександр Борода і голова Ради муфтіїв Росії Равіль Гайнутдін.