1

Голова Синодального інформаційного відділу Володимир Легойда назвав головним уроком, який може витягти сучасна людина зі спадщини преподобного Сергія Радонезького, те, що з Богом, з вірою Христовою все можливо.

«Часто ми стикаємося з неможливістю реалізувати свої плани, поліпшити особисте життя і життя суспільства навколо нас і це веде до зневіри і розпачу. Святий Сергій Радонезький явив дивовижний приклад тих якостей, яких нам так часто не вистачає, - в першу чергу приклад віри і любові», - заявив В.Легойда.

Представник Церкви зазначив, що невичерпна черга прочан біля мощей святого Сергія не стояла б, якби люди не бачили в Преподобному Сергії приклад і не відчували молитовну участь святого у своєму житті.

Відео дня

«Багато разів перед Преподобним, як і перед усіма нами, поставали, здавалося б, нерозв'язні завдання. Так, з самого дитинства він мав проблеми з грамотністю, але своєю старанністю і з допомогою Божою зумів стати вельми освіченою, за мірками свого часу, людиною», - підкреслив В.Легойда.

«А десятиліття опісля наші співвітчизники звернулися до святого, щоб він взяв участь у долі всієї Руської землі», - додав голова Синодального відділу. За словами представника Церкви, це відбувалося тоді, коли незалежна від Орди Русь здавалася утопією.

«Віра і труди Преподобного не тільки змінили серця його послідовників і сподвижників, але і створили Святу Русь», - зазаначив В.Легойда.

Повністю інтерв'ю голови Синодального інформаційного відділу в. Легойди розміщено на сайті aif.ru.

Патріархія.ги