16 липня почалися основні загальноцерковні урочистості, присвячені святкуванню 700-річчя від дня народження преподобного Сергія Радонезького.

Місцем збору учасників урочистостей став підмосковний Покровський ставропігійний жіночий монастир у Хотьково, в Нікольському соборі була звершена Божественна літургія, - повідомляє Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі.

Відео дня

В обитель прибув Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. В Нікольському соборі Предстоятель очолив служіння урочистого молебню. Потім Предстоятель Руської Церкви вклонився мощам преподобних Кирила і Марії - батьків преподобного Сергія Радонезького.

В Нікольському соборі молилися члени Священного Синоду Руської Православної Церкви та інші ієрархи, члени робочої групи при Президентові Російської Федерації з підготовки до святкування 700-річчя від дня народження преподобного Сергія Радонезького та організаційний комітет Руської Православної Церкви з проведення святкування, численні паломники.

Багатотисячний хресний хід на чолі з Предстоятелем Руської Православної Церкви вирушив з Хотьково в Сергіїв Посад. У святковому параді беруть участь 60 ієрархів, понад 400 священнослужителів, чернецтво, делегації від єпархій Руської Православної Церкви, козаки, паломники з різних регіонів Росії.

Головні святині хресного ходу - ікона з мощами преподобного Сергія Радонезького та ікона з мощами преподобних Кирила і Марії, батьків преподобного Сергія.

Десятки тисяч вірян на чолі зі Святішим Патріархом Кирилом пройдуть п'ятнадцять кілометрів пішки до Благовіщенського поля міста Сергієва Посада по шляху, колись пройденим самим святим Сергієм Радонезьким. Ввечері на Благовіщенському полі буде звершено всенічне бдіння, а після півночі - Божественна літургія.