Патріарх Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет 9 липня провів робочу зустріч з монсеньйором Робертом Вітілло, спеціальним радником Ватикану у справах ВІЛ/СНІДу та керівником "Карітас-Інтернаціоналі" у Женеві, консультантом католицької організації "Реновабіс", німецьким лікарем Клеменсом Охелем з проблеми ролі Православної Церкви у профілактиці ВІЛ/СНІДу в Україні, повідомляє сайт УПЦ КП.

Предстоятель Київського Патріархату підкреслив, що Церква мусить лікувати не саме захворювання, а боротися з його причиною, тобто гріхом: «Церква лікує не хворобу, а її причину. Бо інакше буде багато хворих, а Церква мусить насамперед не допускати таких недугів. Як Христос зціляв не всіх хворих, а лише тих, хто мав віру. Тому й хворі на ВІЛ та СНІД, якщо вони віритимуть, тоді Господь допоможе їм руками лікарів».

За словами монсеньйора Вітілло, по всьому світу Церкви вже давно працюють з категоріями людей інфікованих ВІЛ та СНІД, адже саме у Церкві більшість таких людей шукають підтримки та порятунку. При цьому 25% всіх сервісів для ВІЛ-позитивних людей організували саме представники релігійних організацій. Разом з тим важливо продовжувати освіту для молодого церковного покоління, оскільки досі існує проблема упередженості та браку знань.

Відео дня