1

13 липня пройде щорічний  традиційний хресний хід з іконою Божої Матері «Призри на смирення»: від Свято-Михайлівського храму с. Білогородка до Ризоположенського монастиря с. Томашівка Фастівського району Київської області.

У 2000 р., з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, братія Свято-Введенського монастиря заснувала перший піший хресний хід з іконою «Призри на смирення» в монастирський заміський скит — Ризоположенчеський монастир. Відтоді ходу, яка завжди розпочинається після Божественної літургії у храмі Архистратига Михаїла с. Білогородка, очолює намісник Київського Свято-Введенського монастиря єпископ Фастівський Даміан.

Початок богослужіння у Свято-Михайлівському храмі о 8.00.

Відео дня

Шлях хресного ходу пролягатиме в трьох районах Київської області: Києво-Святошинському, Макарівському, Фастівському. У кожному селі, через яке проходитиме хода, біля храму звершуватимуться молебні, під час яких місцеві жителі зможуть прикластися до чудотворного образа Богородиці.

15 липня, в день свята Положення чесної Ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні, після звершення  Божественної  літургії та обіду, автобуси розвозитимуть паломників у Фастів та Київ.

church.ua