У Михайлівському монастирі Києва 8 липня відбулась презентація відділу соціального служіння і благодійності Української Православної Церкви Київського Патріархату. Як повідомили УНІАН в УПЦ КП, новостворений відділ очолив священик Сергій Дмитрієв. 

Серед завдань відділу: організація системної роботи з розвитку соціального служіння; підтримка, зміцнення та захист сім'ї; допомога людям похилого віку, інвалідам; допомога безпритульним, переселенцям, малозабезпеченим; допомога дітям-сиротам і дітям, що залишилися без піклування батьків; допомога ув’язненим та особам що звільняються з місць позбавлення волі; підтримка ВІЛ-інфікованих;  допомога особам, які страждають наркотичною або алкогольною залежністю.

Відео дня

Священик Сергій Дмитрієв підкреслив: «Робота відділу буде спрямована на підготовку священників з організації соціального служіння та підтримку соціальних ініціатив Церкви, в тому числі у створенні церковних соціальних закладів для забезпечення системної роботи. Велику роль також має партнерство з відповідними державними установами та громадськими організаціями, тому ми закликаємо до партнерства всі зацікавлені у вирішені соціальних проблем сторони».

Інформація стосовно роботи відділу буде розміщена на новому сайті «Милість-Elios», куди можна буде звернутись за допомогою або запропонувати поміч. Контакти організаторів: mylist.elios@gmail.com.

На зустріч завітали 30 дітей біженців зі Сходу країни, що лишились без даху над головою. Вони відвідали екскурсію Михайлівським монастирем та пообідали у семінарії.