1

Ввечері 5 липня, в день смерті Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, намісник Києво-Печерської лаври з братією монастиря в Успенському соборі біля гробу Його Блаженства звершили панахиду.

У надгробному слові митрополит Павел сказав: "Життя Його Блаженства було подібне житиям тих угодників Божих, які догоджали не собі і своїй плоті, а Богу, збираючи духовних чад, як пташенят, під свої крила.

Служіння Блаженнішого Митрополита Володимира довелося на непростий період, але ним керувала Божественна благодать, і він йшов своїм тернистим шляхом і для себе просив одного - гідно стояти біля Престолу Божого, звершуючи Божественні і великі Тайни.

Відео дня

Господь поставив його пастирем Православної Церкви в Україні, і двадцять два роки ми жили його молитовним заступництвом в мирі та благополуччі. Сьогодні, проводжаючи Його Блаженство в останній шлях, ми будемо молитися, щоб Господь упокоїв його душу зі святими".

Звертаючись до присутніх, намісник лаври сказав: "Я закликаю і братію обителі, і всіх вас, дорогі брати і сестри, йти по життєвому шляху, наслідуючи приклад нашого Першосвятителя, і не боятися скорбот, тому що Господь не посилає нам більше, ніж ми можемо понести".

Сайт лаври