Патріарх Болгарський Неофіт назвав Предстоятеля Української Православної Церкви митрополита Володимира "щирим другом Болгарської Православної Церкви, її кліру і народу", він пам'ятає Блаженнішого як "бездоганного ченця і архіпастиря". Про це він повідомив у листі-співчутті Патріарху Кирилу у зв'язку з кончиною митрополита Київського і всієї України Володимира.

"Зі скорботою дізналися про спокій у Господі нашого побратима Його Блаженства митрополита Київського і всієї України Володимира - щирого друга Болгарської Православної Церкви, її кліру і народу. Ми завжди будемо пам'ятати митрополита Володимира як бездоганного ченця і архіпастиря, який, слідуючи Господу, не залишав у дні випробувань ввірений йому Богом народ, а покладав «душу свою за овець» (Ін. 10:11), і віримо, що і в майбутньому він буде пильнувати і молитися за нього перед престолом Всевишнього", - йдеться в листі.

"Незабутніми для нас залишаться дні наших відвідин Києва у липні 2013 р. з приводу 1025-річчя Хрещення Русі, наші спільні молитви і тепле братнє спілкування з пріснопам'ятним митрополитом Володимиром", - згадує Патріарх Болгарський.

Відео дня

"Навіть охоплені смутком втрати дорогого нашого побратима, віримо, що для нього Жизнодавець підготував «місце злачне, місце покійне, де немає ані хвороби, ані печалі, ані зітхання», а тільки радість і мир у Господі.

Бог, Який воскресив Христа з мертвих і дав надію безнадійним, нехай прийме в Свої обійми новопреставленого раба Свого митрополита Володимира, а нас помилує. Амінь", - закінчив Патріарх.