1

Труна з тілом предстоятеля Української Православної Церкви митрополита Київського і всієї України Володимира, який помер сьогодні вранці, о 16.45 буде перенесено в Успенський собор Києво-Печерської лаври.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив прес-секретар УПЦ Георгій Коваленко.

“Зустрічаймо о 16.45 на святих воротах Києво-Печерської лаври тіло Блаженнійшого, він переноситься в Успенський собор, і вже від сьогодні з ним можна буде попрощатись”, - сказав Коваленко. 

Відео дня

За словами прес-секретаря, тіло митрополита буде поміщено в Успенському соборі, і кожен бажаючий зможе вшанувати його пам`ять. 

Коваленко також зазначив, що завтра процедура прощання продовжиться, також завтра відслужать божественну літургію, яку у співслужінні єпископату і духовенства звершить місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

Після цього, за словами Коваленка, відбудеться засідання Священного синоду Української Православної Церкви, який визначить час відспівування, місце поховання митрополита Володимира, а також буде визначена дата проведення Собору єпископів, який обере нового предстоятеля. 

Він зазначив, що традиційно Собор відбувається через 40 днів після успіння митрополита, але остаточну дату визначатиме Священний синод.

Коваленко нагадав, що митрополит Володимир помер сьогодні о 06.05 ранку.

Як повідомляв УНІАН,сьогодні вранці у Києві на 79-му році життя помер предстоятель УПЦ Володимир (Сабодан). Він проходив лікування в одній з київських клінік.

Також у Володимира було онкологічне захворювання і хвороба Паркінсона. Крім того, він переніс операції на серці і стегні.

Стан здоров`я ієрарха значно погіршився в січні.