5-7 липня на кращих концертних майданчиках Сімферополя, Севастополя і Ялти в рамках фестивалю «Пісні християнського світу» з благодійними концертами виступить Патріарший хор Храму Христа Спасителя під керівництвом І.Толкачева. Фестиваль проводиться з благословення Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Мета заходу - поєднати зусилля суспільства, держави і Церкви у справі збереження національних традицій духовного піснеспіву.

В рамках фестивалю 2 червня в Севастополі пройшов регіональний відбірковий тур дитячо-юнацької творчості.

Патріарший хор Храму Христа Спасителя продовжує традиції майстрів минулих часів - від безіменних розспівувачив Київської Русі до композиторів і регентів класичної епохи. В репертуарі хору - кращі твори руської духовної музики, шедеври світової класики, фольклору християнських народів. Хор залучає до співпраці провідних композиторів сучасності, з творів яких складено ряд концертних програм, які мають велике просвітницьке та місіонерське значення.

Відео дня

Колектив візьме участь у Літургії в Свято-Володимирському соборі в Херсонесі, зустрінеться з моряками і офіцерами Чорноморського флоту, проведе творчі зустрічі з обдарованими дітьми з дитячих будинків, притулків і монастирів, дитячого табору «Артек».

Афіша благодійних концертів Патріаршого фестивалю хору храму Христа Спасителя «Пісні християнського світу»

5 липня о 19 год. - Сімферопольське музичне училище ім. П.Чайковського ( Сімферополь, вул. Набережна, 31)

6 липня о 19 год. - Культурно-інформаційний центр (Севастополь, вул. Павла Корчагіна, 1)

7 липня о 19 год. - Концертний зал «Ювілейний» (Ялта, пер. Чорноморський, 2)

Прес-служба Сімферопольської єпархії