1
1

В Мукачівської єпархії Української Православної Церкви організований активний збір коштів і продуктів. Як повідомляє "Донбас Православний", за короткий термін було зібрано близько трьох тонн допомоги, і 16 тисяч гривень нужденним. Їх направили в Святогірську Лавру, де зараз проживає понад 500 мирних біженців. Кожен день місцева братія годує близько 10 000 людей, адже в самому місті Святогірську зосереджено понад 25 тисяч людей, що покинули свої будинки під загрозою життя.

Крім того, в єпархіях активно допомагають місцевим переселенцям зі східних регіонів. Так, наприклад, у Волинській єпархії УПЦ постійно відбувається збір гуманітарної допомоги і коштів для біженців, а в храмах здійснюють молитви про цих людей і про те, щоб швидше настав мир в Україні, і вони змогли повернутися в рідний дім. У багатьох церквах були організовані так звані «Столи милосердя», що представляють собою звичайний стіл, на який добрі люди можуть покласти продукти, одяг і все необхідне тим, кому в цей нелегкий час потрібна допомога.

Настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму міста Луцька протоієрей Микола Бондарук розповів, що такі столи заповнюються дуже швидко. Люди несуть усі: і масло, і крупи, і побутову хімію, одяг, та багато іншого. Священик підкреслив, що приносять все нове, або в відмінному стані.

Відео дня

Священнослужителі єпархій УПЦ постійно спілкуються з мирними біженцями, надають їм моральну та духовну підтримку.

«Ми і надалі будемо допомагати тим, хто потребує підтримки і молитовної та матеріальної. Це наш християнський обов'язок, це потреба наших душ», - зазначив керівник інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук.