1

У день пам'яті Августина Блаженного, єпископа Іппонійського, намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павел відвідав Білоцерківську єпархію, де у співслужінні побратимів-архіпастирів очолив Божественну літургію і привітав правлячого архієрея митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина з Днем тезоіменитства.

У проповіді митрополит Павел, зокрема, сказав: «Дорогі брати і сестри, сьогодні ми молитовно звертаємося до блаженного Августина, який предстоїть Престолу Божию, посилаючи допомогу всім, шануючим святу пам'ять його.

На честь тих чи інших святих угодників Божих Церква дає імена дітям при народженні, а також при чернечому постригу людина отримує нове ім'я. Так і ваш святитель митрополит Августин взяв у чернецтві ім'я великого угодника, який за роки свого єпископства зробив багато праць. Святі отці кажуть, що людині дається ім'я на честь небесного покровителя, життєвий шлях якого найбільш відповідає йому. І ми знаємо з життя Владики Августина, наскільки він ревний у служінні Богу і Предстоятелю нашої Церкви. У бесіді він завжди намагається знайти потрібне слово, щоб зберегти кожного з цих малих, зберегти Церкву Христову, щоб люди мали можливість врятуватися.

Відео дня

У притчі про таланти є слова: «ти В малому був вірний, над великим тебе поставлю» (Мф. 25, 21). Митрополит Августин сьогодні продовжує архіпастирське служіння на цій благословенній землі. Владика безстрашний і в повітрі, і на землі й на водах. Він завжди з молитвою несе свій життєвий хрест. Скільки знаю, ніколи не бачив Владику ропщущим. До кожного він знаходить підхід, виявляючи найбільший дар: світити тим, хто бажає цього світу, щоб врятуватися».

Після закінчення богослужіння митрополит Павел передав тезоіменитому Владиці привітання Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія. У свою чергу, митрополит Августин, звертаючись до владики-намісника, а також архиєреїв, які прибули в кафедральний собор Білої Церкви, щоб у молитві розділити радість з нагоди його малого Великодня, подякував преосвященним владикам за дружбу, взаєморозуміння та молитовну підтримку.

Сайт лаври