Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій 25 червня, в день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, відзначив день свого небесного покровителя. Також цього дня виповнилося 26 років з часу відродження Києво-Печерської лаври.

ВІДЕО

Відео дня

В день свята Його Високопреосвященство у співслужінні ієрархів Української Православної Церкви та чисельного духовенства звершив Божественну літургію в Успенському соборі лаври.

На малому вході митрополит Онуфрій удостоїв богослужбових нагород братію обителі.

Наприкінці відправи, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел від імені єпископату, духовенства та вірних Української Православної Церкви поздоровив владику-Місцеблюстителя з Днем тезоіменитства, побажавши Божої допомоги у трудах по зміцненню церковної єдності та миру у державі.

Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри подякував за вітання всім, хто прийшов на богослужіння, а також попросив молитов для подальшого служіння в нелегкий час.

Після відправи архієреї привітали Його Високопреосвященство з днем небесного покровителя.

Напередодні, 24 червня, митрополит Онуфрій в Успенському соборі очолив святкову Всеношну.

Перед богослужінням митрополита Онуфрія з наступаючим Днем тезоіменитства привітали вікарні архієреї та духовенство Київської єпархії на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм, а також паломники з Чернівецької єпархії.

church.ua