1

Пам'ятник святому преподобному Сергію Радонезькому 23 червня освятили на території Сергіївського приходу в Мінську. Освячення пам'ятника та закладення капсули у фундамент майбутнього Сергіївського храму очолив Митрополит Мінський і Слуцький Павел, Патріарший екзарх всієї Білорусі.

Парафія на честь Святого преподобного Сергія Радонезького відноситься до мінського Радість-Скорбященського благочиния. Зараз на території парафії побудована невелика церква, яка буде освячена на честь преподобних Кирила і Марії - батьків Сергія Радонезького.

«Пам'ятник преподобному - це друга щабель у будівництві церковно-парафіяльного комплексу після крестильного храму, який буде освячено на честь святих Кирила і Марії, - говорить настоятель парафії священик Дмитро Шульга. - Дасть Бог, і через кілька років засяє великий храм на честь преподобного Сергія. Але найголовніше, це спільність наших сердець, тому будемо сподіватися, що храм не просто засяє, але і завжди буде повний людей».

Відео дня

Спікер верхньої палати Білоруського парламенту Володимир Андрейченко нагадав, що фігура Сергія Радонезького зіграла в історії об'єднуючу роль. Подвиг святого захисника Русі актуальний і сьогодні: "Ми повинні захищати свою віру , свою Перемогу перед тими силами, які прагнуть переписати нашу історію, в тому числі нашу Перемогу у Великій Вітчизняній війні".

Пам'ятник Сергія Радонезького в Мінську увічнює також пам'ять двох князів-героїв Куликовської битви: святого благовірного Димитрія Донського і вихідця з білоруських земель полоцького князя Андрія Ольгердовича, барельєфи яких зображені на постаменті.

sobor.by