1

Ввечері, 22 червня в Руському на Афоні Свято-Пантелеімоновому монастирі духовенством і братією обителі було відслужено соборний акафіст покрову Божої Матері перед однією з головних монастирських святинь - чудотворною Єрусалимською іконою Пресвятої Богородиці, повідомляє сайт "Руський Афон".

Святогірські старці, отці соборно благали Пречисту Богородицю прихилити милість до української землі, послати свою допомогу і покрів, і захистити Україну від біди, що її спіткала: єдинокровної, братовбивчої ворожнечі.

Акафістний спів очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій (Генсицький), який прибув напередодні на Святу Гору. Ігумен Афонського Свято-Пантелеймонового монастиря, 99-річний старець схиархімандрит Єремія (Альохін), сам є уродженцем Луганської області, закликав братію підсилити молитви за Україну. Цей заклик він адресував і до всіх віруючих в Бога.

Відео дня

Як зазначив отець Єремія, «тільки молитва може зм'ягчити серця, вгасити лайки, відвести біду і вирішити проблему, що не має ніякого виходу людськими засобами».

«Блаженні миротворці, бо вони синами Божими стануть» (Мф. 5:9).