1

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил вважає, що турбота про підростаюче покоління повинна бути пріоритетною для Церкви. Про це він сказав 21 червня під час візиту до Тюмені, повідомляє прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі.

"Я бачу в храмі багато дітей і молоді. Глибоко переконаний в тому, що наша турбота про підростаюче покоління повинна бути пріоритетною, тому що саме молодому поколінню належить взяти з наших рук естафету і понести її далі, поки по невідомим історичним шляхам", - зазначив Патріарх.

"І ми знаємо: всякий раз, коли наші благочестиві предки приходили на місце, де вважали за необхідне закласти фортецю, а потім і місто, все починалося зі зведення храму. Тому що там, де православний храм, там віра нашого народу, там його духовна сила", - нагадав Святіший.

Відео дня

"Турботу про підростаюче покоління необхідно супроводжувати абсолютно конкретними діями, спрямованими на його виховання. Але і люди середнього віку, літні люди, відірвані історичними обставинами від віри, сьогодні мають потребу в тому, щоб Церква надавала їм підтримку в зміцненні віри, у зміцненні національної самосвідомості", - вважає ієрарх.

"Тому особлива відповідальність лежить сьогодні на Церкві, і коли ми формулюємо основні завдання, які стоять перед Руською Православною Церквою, то пріоритетом залишається просвітництво людей", - підсумував Патріарх Кирил.