У Москві 19 червня відбулося відкриття Днів преподобного Сергія Радонезького «Великий духовний шлях».

Відкриття Днів Сергія Радонезького проходило в залі церковних соборів храму Христа Спасителя, захід приурочено до святкування 700-річчя з дня народження руського святого XIV століття.

Дні Сергія Радонезького будуть широко відзначатися не тільки в Москві, але і по всій Росії. 20 червня у Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі (Сергіїв Посад) Святковий чоловічий хор Московського Свято-Данилового монастиря почне молебний спів (за рукописами XVII століття) біля раки преподобного Сергія Радонезького.

Відео дня

21 червня в Кремлі Ростова Великого прозвучать твори лауреатів II Міжнародного конкурсу композиторів духовної музики «Роман Солодкоспівець» - В'ячеслава Римші («Псалми десятиструння» для хору та ансамблю гуслярів) і Дениса Тулузакова (Гімн преподобному Сергію Радонезькому).

22 червня святкові заходи пройдуть в музеях і Кремлі міста Переславль-Залеський. Вхід на всі заходи безкоштовний.

Завершить ювілейний проект симпозіум в Мінкультури РФ, в рамках якого пройдуть просвітницькі лекції «Образ преподобного Сергія Радонезького в руському мистецтві» і «Духовні твори в роботі з дитячим хором», концерт давньоруських співів по рукописам XVII століття, презентація міжнародних фестивалів - «Академія православної музики» і Хорового фестивалю, а також Міжнародного конкурсу композиторів «Роман Солодкоспівець».

В цей же день, 23 червня, в міністерстві відбудуться майстер-класи Дівни Любоєвич («Концертне життя стародавніх православних співів»), мультиінструменталіста Сергія Старостіна та художнього керівника ансамблю давньоруської духовної музики «Сірін» (Москва) Андрія Котова («Руська традиційна музична культура: спів і гра»).

Правмир