Керівник інформаційно-аналітичного управління Синодального інформаційного відділу Московського Патріархату В.Кипшидзе назвав виступ представника Міністерства культури України проти можливого візиту Святійшого Патріарха Кирила в Україну таким, що "йде врозріз не тільки з сучасними європейськими, але навіть середньовічними уявленнями про релігійну свободу, яка передбачає можливість вільного спілкування пастиря з паствою". Про це повідомляє СІНФО МП.

«Директор департаменту у справах релігій та національностей міністерства культури України Володимир Юшкевич, який виступає проти візиту шанованого у всьому світі релігійного лідера в свою країну - це нонсенс», - зазначив представник Церкви.

За його словами, будь-який орган, відповідальний за культуру, покликаний користуватися кожною можливістю пошуку простору для миру і спілкування навіть там, де є суперечності.

Відео дня

«Протидіяти візитам релігійних лідерів - значить боятися слова правди, боятися своїх співвітчизників, які абсолютно вільні у тому, брати участь у проведенні подібних візитів чи ні», - додав представник Церкви.