У Державній Думі Російської Федерації 26 червня відбудеться відкриття XXI Міжпарламентської Асамблеї Православ'я (МАП), присвяченій темі «Парламентська демократія - Православ'я: цінності і смисли».

У ході заходу відбудеться вручення премій переможцям Міжнародного наукового конкурсу МАП.

Робота форуму буде проходити протягом декількох днів. Планується, що в рамках асамблеї міністри культури країн-членів МАП підпишуть спільну декларацію.

Відео дня

Початок церемонії відкриття 26 червня.

*** Міжпарламентська Асамблея Православ'я була утворена в 1993 р. у місті Халкідікі (Греція). В роботі МАП беруть участь представники з 24 країн (Австралії, Албанії, Вірменії, Болгарії, Греції, Грузії, Казахстану, Кіпру, Латвії, Литви, Молдови, Палестинської автономії, Польщі, Республіки Білорусь, Росії, Румунії, Сербії, Чорногорії, Словаччини, США, Уганда, України, Фінляндії, Чехії, Естонії).

Учасники асамблеї виступають за підтримку ролі православної культури як об'єднуючої сили в Східній Європі, служить мостом Європи в її відносинах з іншими культурами; сприяють контактам між парламентськими політичними, церковними та науковими діячами або інституціями у справі розвитку православного культурної спадщини, так і його вкладу в сучасний міжнародний діалог про права людини і про мирне співіснування народів.

Верховним органом МАП є Генеральна Асамблея, що складається з парламентських делегацій всіх країн-учасниць. У веденні Міжнародного секретаріату МАП знаходиться вісім комісій: фінансова, з прав людини, за освітою, за регламентом, соціальною діяльністю, з культури, з біоетики та міжнародної політики.

Служба комунікації ВЗЦЗ РПЦ