У Слов'янську сьогодні постраждав в результаті обстрілу Воскресенський храм, убитий сторож. Про це повідомляє прес-служба Слов'янської єпархії Української Православної Церкви

"Сьогодні рівно о 06.00 почався артобстріл міста з гори Карачун. Тривав він протягом півгодини. Цього разу мішенню став Воскресенський храм. Снаряди лягли прямо біля нього: один пролетів в півметрі від купола, другий розірвався поруч з територією храму, на дорозі, третій розірвав центральний газопровід біля озера", - розповів благочинний Олександро-Невського округу в Слов'янську протоієрей Микола Фоменко.

За його словами, "побило весь південний фасад храму, але сам він цілий".

Відео дня

"Але найстрашніше - вбито сторожа. Він йшов відкривати ворота, і осколок снаряда влучив йому просто в голову. Його встигли доставити в лікарню, але врятувати не змогли. Просимо молитов про новопреставленого Олександра", - заявив священик.

Воскресенський храм був побудований в XVIII столітті. У ньому свого часу зупинявся і служив святий праведний Іоанн Кронштадтський.

Як повідомлялося, в ніч на понеділок під обстріл потрапив храм Святого Серафима Саровського в селищі Черевковка під Слов'янськом. У двір церкви потрапили кілька снарядів. Повністю були зруйновані каплиця і трапезна.

В кінці травня постраждав інший храм - Державної ікони Божої Матері в Слов'янську. Під час обстрілу в 10 метрах від церкви розірвалася міна. Осколками було вибито п'ять вікон, пошкоджена одна сторона фасаду, зруйнована церковна огорожа.