1

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил благословив звершувати особливу загальноцерковну молитву про встановлення миру в Україні.

Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«У всіх храмах нашої Церкви нехай невпинно відбувається тепер особлива молитва про мир і подолання міжусобної брані, текст якої я сьогодні благословив», - сказав Патріарх Кирил у своєму зверненні до віруючих.

Відео дня

За словами Предстоятеля Руської Православної Церкви, в такій ситуації вона не може залишатися байдужою, а її зброєю є молитва.

«Закликаю всіх чад Руської Православної Церкви до посиленої молитви, до сугубого зберігання посту Святих апостолів, який почався», - сказав Патріарх.

«Особливий заклик - до монаших обителей: моліться нині до Господа, як вміли молитися в страшні часи потрясінь наші благочестиві предки», - підкреслив він.

Патріарх Кирил зазначив, що сьогодні необхідна така ж гаряча молитва про мир, з якою зверталися до Бога подвижники руського монашества преподобні Сергій Радонезький, Антоній і Феодосій Києво-Печерські, як благали Отця Небесного в дні громадянської війни Святіший Патріарх Тихон і священномученик митрополит Київський Володимир.

«Сам же Бог миру нехай освятить вас у всій повноті, і ваш дух, і душа, і тіло у всій цілості нехай збережеться непорочно» (1 Сол. 5, 23), - завершив своє звернення цитатою із Святого Письма Патріарх Кирил.