У Луганську в день святкування на честь Луганської ікони Пресвятої Богородиці у Володимирському кафедральному соборі було звершено соборне архієрейське богослужіння.

Очолив літургію митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, у співслужінні архієпископів і духовенства Луганської області.

Відео дня

По прочитанні святкового євангельського зачала, архієпископ Горлівський і Слов'янський Митрофан зачитав звернення митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона «про припинення смути на Донбасі».

«...Не впадайте в зневіру і відчай, не піддавайтеся на численні провокації, підсильте молитву і піст, підтримуйте один одного, бережіть життя своїх дітей, рідних і близьких. Вірю, що Бог почує нашу спільну молитву і світ знову запанує в нашому краї!», - йдеться в архіпастирському зверненні.

Під час богослужіння, на заупокійній єктенії, була звершена молитва за упокій всіх загиблих в братовбивчому протистоянні в нашій Вітчизні.

По закінченні літургії, архіпастирі, духовенство і віруючі, проспівали молитву перед шанованою іконою Божої Матері і приклалися до Її Пречистого образу.

Звертаючись до прибулих гостей, Правлячий архієрей Луганської єпархії архієпископ Митрофан подякував побратимам архіпастирям з сусідніх єпархій, духовенству і віруючим за участь у спільній молитві.

«Сьогоднішня наша соборна молитва - це символ нашої єдності. Саме у цій єдності наша сила! В єдності ми отримуємо благодать Божу, яка допоможе нам подолати всі труднощі і негаразди. Нехай наша спільна молитва в цей святковий день, підбадьорить кожного з нас, дасть нам сили і терпіння, щоб пережити ці випробування, послані для утвердження нашої віри», - сказав владика Митрофан.

Сайт Луганської єпархії УПЦ