Архієпископ Сумський і Охтирський Української Православної Церкви Євлогій звернувся до губернатора Сумської області Володимира Шулги з листом, в якому просить забезпечити недоторканність церковного майна парафій Сумської єпархії.

У листі, опублікованому на сайті Сумської єпархії, зокрема йдеться:

Відео дня

«Останнім часом до мене надходять численні звернення жителів різних районів, які є парафіянами церковних округів Сумської Єпархії Української Православної Церкви... Люди повідомляють, що так званий архієпископ Мефодій відвідує районні державні адміністрації Сумщини і в спілкуванні з їх керівниками тисне на них з вимогою передати громадам УПЦ КП церковне майно існуючих парафій Сумської єпархії Української Православної Церкви, або ж, як мінімум, ввести почергове богослужіння в храмах, що належить цим релігійним громадам. Основним аргументом таких претензій виступають особливі патріотичні заслуги релігійної організації і штучне створення образу ворога з православних парафіян Сумської єпархії Української Православної Церкви».

Архієпископ Євлогій підкреслює, що «люди налаштовані рішуче захищати свої законні права і свободи, відстоювати церковне майно».

Керуючий Сумською єпархією попросив губернатора «докласти всіх зусиль, щоб православні віруючі могли вільно сповідувати свою віру, будувати життя своїх релігійних громад в рамках гарантованих законодавством України прав та свобод. А також - забезпечити недоторканність церковного майна парафій Сумської єпархії від посягань представників інших релігійних організацій».

За материлом Правмир