1

Голова Синодального інформаційного відділу (СІНФО) Московського Патріархату Легойда розповів про створення мультимедійного ресурсу «Релігія і світогляд» в рамках порталу міжнародного інформаційного агентства «Росія сьогодні».

«Необхідність розвитку професійної журналістики в сфері релігії зазвичай не ставиться під питання, але до практичних кроків справа доходить рідко. На жаль, автори, які пишуть на релігійну тему, нерідко знаходяться на периферії редакційної політики російських ЗМІ», - зауважив В.Легойда.

«Ось чому я вітаю створення розділу «Релігія і світогляд», сподіваюся побачити в ньому не тільки інтегратор релігійних новин, але і майданчик для творчого розвитку журналістів, здатних професійно міркувати про питання віри і світогляду в Росії і за кордоном і заражати своїм інтересом читача», - підкреслив представник Церкви.

Відео дня

За словами Легойди, очолюваний ним Інформаційний відділ має намір вибудовувати тісніші відносини з творчим колективом розділу «Релігія і світогляд», націлені на об'єктивне і глибоке висвітлення питань житті Руської Православної Церкви.

«Думаю, що діяльність новоствореного розділу «Релігія і світогляд» допоможе перемістити в центр суспільної дискусії питання про сенс людського буття, про цінності і гідності особистості, про віру та моральність», - уклав представник Церкви.

Синодальний інформаційний відділ Руської Православної Церкви