1

9 червня, в День Святого Духа, у Кіровограді відбулася унікальна і безпрецедентна подія - загальнообласний Хресний хід про затвердження миру в Україні.

Очолили урочистий Хресний хід про мир в Україні правлячі архієреї двох єпархій Української Православної Церкви: архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф та єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп.

Архіпастирям співслужило духовенство Кіровоградської та Олександрійської єпархій Української Православної Церкви (понад 200 осіб). В урочистій ході взяли участь богопосвячені особи і православні віруючі з усієї Кіровоградської області.

Відео дня

Хресний хід розпочався о 9:00 біля Поклонного хреста на місці колишнього першого в Єлисаветграді Свято-Троїцького храму на Фортечних валах та пройшов головними вулицями міста до Свято-Успенського храму в парку Крючкова (район Миколаївка).

Спеціально для цього Хресного ходу в Кіровоград було привезено особливо шановану в нашому народі святиню - Почаївську ікону Пресвятої Богородиці.

Крім цього, священики несли ікони нещодавно прославленого святого блаженного старця Данила Єлисаветградського, святої праведної Єлисавети - покровительки міста, давню Казанську ікону Божої Матері, образ Пресвятої Богородиці «Пантанасса», написаний на Святій Горі Афон спеціально для  міста, а також святкову ікону Святої Трійці.

"Православіє в Україні"