Митрополит Ростовский и Новочеркасский Меркурий

Митрополит Ростовський і Новочеркаський Меркурій Руської Православної Церкви звернувся до пастирів, чернецтва, кліра та всіх жителів Ростовської області з проханням про надання допомоги біженцям з України.

Звернення голови Донської митрополії з'явилося на офіційному інформаційному сайті Ростовської-на-Дону єпархії.

«Дорогі брати і сестри, шановні жителі Донського краю!

Відео дня

З кожним днем в Ростовську область прибуває все більше мирних жителів з Південно-Сходу України, які рятуються від бойових дій. У біженців часом немає самого необхідного для життєзабезпечення та благоустрою.

У зв'язку з цим звертаюся до всіх вас - не будьте байдужими, надайте посильну допомогу побратимам, які перебувають у важкій життєвій ситуації.

Нам належить, по слову Божому, проявляти турботу про тих, хто страждає, і свідчити про свою віру через справи милосердя (Лк.3:11, Іак.2:14). Зараз це потрібно як ніколи. Незалежно від політичних поглядів, історичних переваг та соціальних відмінностей, Євангеліє закликає нас бути милосердними до всіх, як милосердний Отець наш Небесний (Лк.6:36). Всі відмінності і умовності повинні піти сьогодні в сторону. Перед обличчям людського горя гідно пам'ятати лише про те, що чужої біди не буває.

Закликаю вас, особливо тих, хто іменує себе християнами, проявити свої людські і релігійні почуття, надаючи всіляку турботу і допомогу нашим братам і сестрам.

Прошу вас звертатися у пункти збору гуманітарної допомоги, організовані Донською митрополією, або перераховувати грошові кошти для біженців з України на єпархіальний рахунок (призначення платежу: благодійна допомога біженцям з України)».

Правмир