1

Правлячий архієрей Донецької і Маріупольської єпархії Української православної православної церкви Московського патріархату митрополит Іларіон у зв'язку з безперервними воєнними діями оголосив пост.

"Митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, пам'ятаючи про традиції Церкви посилити піст і молитву в смутні часи, благословив свою паству з понеділка, 2 червня, і до суботи 7 червня перед днем Святої Трійці (П'ятидесятниці) нести суворий піст і творити посилену молитву про мир та припинення військового протистояння", - повідомляє прес-служба Донецької єпархії.

Звертаючись до пастви, митрополит Іларіон підкреслив, що той, хто порушує Божі заповіді "через збройне протистояння, гнів, брехливу пропаганду, осуд, немилосердя, прирікає себе на Суд Божий".

Відео дня

Минулыих вихідних Донецька єпархія УПЦ передала лікарські препарати та інсулін різних видів людям, які страждають на цукровий діабет. Три спеціальних контейнера з ліками були доставлені в Спасо-Преображенський кафедральний собор Донецька. Кошти для їх придбання зібрали парафіяни Свято-Троїцького приходу в місті Торонто (Канада), до яких єпархія звернулася за підтримкою.

У свою чергу, в храмах Горлівки Донецької області з 1 по 7 червня проводиться збір допомоги для лікарень Слов'янська, в першу чергу - продуктів харчування і медикаментів. 

newsru.com